Wie ben ik?


Mijn naam is Björn Walenberg en ik ben de oprichter van Inside Innovation. Geboren te Veldhoven, opgegroeid in Bladel en nu woonachtig in Tilburg. Samen ontdekken en samen creëren. Ik sta voor vernieuwen van binnenuit. Verbindend, creatief, tikje eigenwijs en met veel enthousiasme.

Met één been in het onderwijs en met één been in de praktijk probeer ik beide werelden met elkaar te verbinden. Bij Avans maak ik me sterk voor vernieuwend onderwijs waarbij we direct inzetbare jonge professionals coachen en opleiden. Met Inside Innovation streef ik naar het creëren van innovatieve en wendbare organisaties door het ondernemend gedrag van medewerkers en leidinggevenden te herkennen, stimuleren en te faciliteren.

 

Ik heb Organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en schreef mijn scriptie over de effectiviteit van organisatieadviseurs. Ik ben de laatste 8 jaar werkzaam geweest in de adviesbranche. Van junior tot senior, van losse adviestrajecten tot interimklussen, van MKB tot grote organisaties. Ik heb in veel verschillende rollen en contexten gewerkt waarbij ik mij voornamelijk richtte op (strategisch) HR-advies, organisatieverandering, organisatie-inrichting, leiderschap en assessments.

 

In mijn interne rollen heb ik me ook altijd een intrapreneur gevoelt. Ik was vaak bezig met nieuwe dienstverlening, betere processen, nieuwe samenwerkingsvormen en/of positionering. Ik kan uit ervaring spreken hoe het is om gestimuleerd of juist afgeremd te worden in ondernemend werkgedrag. Tegelijkertijd is het ook zeer leerzaam om te kijken hoe je als intrapreneur zelf meer impact kan maken op de interne organisatie zonder teveel afbreuk te doen aan zaken die je toch niet kan veranderen. 

 

Vanaf augustus 2019 ben ik begonnen aan een nieuw avontuur waarbij ik enerzijds als docent HRM op de Avans Hogeschool en anderzijds als ondernemer/ZZP'er aan de slag ben gegaan. Deze combinatie geeft mij nog meer ruimte om invulling te geven aan mijn drijfveren, talenten en ambities. 

 

Wil je meer weten of graag een keer persoonlijk kennis maken? Neem dan contact met me op. Wellicht zien we elkaar snel!

 

Voor meer informatie over mijn professionele loopbaan, studies en trainingen zie mijn linkedin pagina.